Maatwerk

MJK levert maatwerk. Dat betekent dat de software die wij u leveren precies aansluit op de behoeftes van u en uw bedrijf.

"Snel en adequaat veranderingen omzetten in een geautomatiseerde oplossing"

Onze flexibiliteit is bijna grenzeloos

MJK Automatisering Plus B.V. kenmerkt zich door veranderingen snel en adequaat om te zetten in een geautomatiseerde oplossing. Zo wordt onze maatwerk software platform onafhankelijk ontwikkeld. Dat wil zeggen dat onze software zowel in bijvoorbeeld een Linux omgeving als op het Microsoft Windows platform draait. Ook combinaties van verschillende omgevingen zijn mogelijk. Wil u later migreren van de ene naar de andere omgeving, dan hoeft uw maatwerk software niet opnieuw geschreven te worden. Op dit moment is onze software gecertificeerd en getest op de clients voor Microsoft Windows 7/8/10 en op de server voor Microsoft Server 2008/2012 en Suse Linux of Redhat Enterprise Linux. Voor andere combinaties kunt u altijd contact met ons opnemen.

Logistiek

Logistiek is van groot belang voor bedrijven in de bloem- en plantsector. MJK levert systemen die een betrouwbare en snelle logistieke afhandeling garanderen.

"Bloemen en planten zijn dagverse producten met een zeer korte omlooptijd en vragen om een efficiënte en snelle logistieke afhandeling"

Onze logistieke software is toonaangevend

De drijvende krachten achter MJK Automatisering Plus B.V. zijn al sinds 1985 actief in maatwerk oplossingen. Daarbij is expertise opgebouwd op logistiek gebied en dan met name van de bloemen en planten export branche. De logistieke oplossingen die zijn ontwikkeld voor deze branche zijn toonaangevend. Bloemen en planten zijn dagverse producten met een zeer korte omlooptijd en vragen om een efficiënte en snelle logistieke afhandeling. Deze dynamische branche kenmerkt zich nog meer door specifieke regelgeving en verregaand geautomatiseerde leveranciers.

Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van EDI (electronic data interchange) en e-commerce (verkoop via internet). Wij bieden koppelingen met alle mogelijke EDI diensten. Maar hebben wij ook een echt on-line e-commerce systeem. Hierbij wordt rechtstreeks uit de werkelijke voorraad verkocht. De klant klikt op "KOPEN" en de bloemen worden automatisch klaargezet. Ook mechanisatie speelt hierbij een grote rol. Door geavanceerde programeertechnieken besturen wij mechanisatie systemen waarbij elk fust gevolgd kan worden door tracking en tracing mogelijkheden. Om een indruk te krijgen kunt u dit korte filmpje bekijken.

RFID tags

Radio frequency identification is één van de meest veelbelovende technologieën als het gaat om het identificeren van individuele producten.

"Er zijn al winkels die de streepjescode hebben vervangen door RFID-tags"

Wat is RFID?

Het idee achter RFID werd al aan het eind van de jaren zestig bedacht. Een bekende toepassing zijn bijvoorbeeld de antidiefstal chips aan kleding. Maar als men door een antidiefstal poortje loopt met zo'n chip, wordt slechts de aanwezigheid van het label vastgesteld. Antidiefstal labels bevatten namelijk slechts één bit informatie. De huidige generatie RFID-chips (of tags) gaan verder. Er bestaan tegenwoordig veel verschillende soorten RFID-tags, maar de werking is globaal hetzelfde. De informatie wordt gecodeerd en opgeslagen in een geïntegreerd circuit dat zich bevindt op een tag of transponder die aan het betrokken voorwerp is vastgemaakt. Het plaatje is uitgerust met een antenne waardoor er, afhankelijk van de technologie, de toepassing en de omgevingsfactoren, op verschillende frequentiebanden radiocommunicatie mogelijk wordt met een leestoestel. Er bestaan RFID-tags in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen. Ze kunnen passief zijn of actief, read-only of read/write. Passieve tags hebben geen eigen energiebron, ze benutten het elektomagnetische veld van een lezer om een stroom te induceren in de chip, hierdoor gaat het signaal niet over een grote afstand (van enkele centimeters tot ongeveer twee meter). Actieve tags hebben zelf een batterij om de chip te activeren en kunnen een signaal over een grotere afstand (van zo'n 100 meter tot zelfs een paar kilometer) uitzenden. Ook de hoeveelheid data kan verschillen van enkele bits tot meer dan 1 Mb.


Toepassingen van RFID

Er zijn al winkels die de streepjescode hebben vervangen door RFID-tags. Dit heeft het voordeel dat winkelpersoneel met een handheld computer kan kijken of een bepaalde kleur of maat nog in voorraad is. Daarnaast kunnen klanten in het pashokje, waar een touchscreen computer staat, meer informatie vinden over bijvoorbeeld de gebruikte materialen maar ook over bijpassende kledingstukken. In combinatie met een klantenkaart zijn ook de aankopen van de klant bij te houden zodat klanten en hun voorkeuren herkend kunnen worden. Hier kunnen dan zowel marketing als winkelaanbod op afgestemd worden.

E-commerce

In de huidige economie is het hebben van een visitekaartje op Internet onontbeerlijk. Maar het Internet kan ook een uitbreiding van uw dienstverlening betekenen.

"Of u nu een groothandel, exporteur of detaillist bent, MJK Automatisering Plus B.V. brengt uw organisatie op het Internet"

E-commerce

In de huidige economie is het hebben van een visitekaartje op Internet onontbeerlijk. Maar het Internet kan ook een uitbreiding van uw dienstverlening betekenen. MJK Automatisering Plus B.V. biedt hiervoor specifieke op maat gemaakte oplossingen. Niet alleen kunnen wij u bedrijf op Internet presenteren, maar ook uw dienstverlening uitbreiden naar het Internet. Dit kan zijn in de vorm van informatie aanvraagformulieren, maar ook complete e-commerce systemen afgestemd op uw logistieke processen. Of u nu een groothandel, exporteur of detaillist bent, MJK Automatisering Plus B.V. brengt uw organisatie op het Internet.

 

Een goed voorbeeld van een succesvol e-commerce project wat wij hebben uitgevoerd is ontwikkeld voor een grote bloemen en planten exporteur. Binnen enkele maanden na oplevering bleek het systeem reeds een miljoenen omzet te draaien. Relaties van over de hele wereld maken reeds gebruik van dit succesvolle systeem. Mocht u een demonstratie van het hele systeem willen zien, neem dan contact met ons op.