Fujitsu introduceert waterproof en stofbestendige tablet

Fujitsu tablets

Fujitsu introduceert een waterproof- en stofbestendige Android tablet, de STYLISTC M702, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dit Android 4 device is ontworpen voor gebruik op plaatsen waar consumenten tablets niet tegen opgewassen zijn.

Mobiele elektronische devices zijn essentiële tools voor de productiviteit van medewerkers, maar zijn ook fragiel waardoor ze sneller beschadigd raken. Fujitsu’s STYLISTIC M702 is voorzien van een verstevigd design (semi-rugged) en is daardoor water- en stofbestendig. Naast het vestevigde design is de tablet voorzien van krasbestendig glas ter bescherming tegen stoten en krassen. Dit maakt de tablet heel geschikt voor onder andere architecten en bouwbedrijven, om bijvoorbeeld electronische bouwplannen te laten zien op het bouwterrein. Ook biedt deze tablet een meerwaarde in bijvoorbeeld de verzekeringswereld aangezien er nu gemakkelijk on-site rapportages gemaakt kunnen worden, ongeacht de (weers-)omstandigheden.

Omdat de batterij een hele dag mee gaat, leent de STYLISTIC M702 zich uitstekend voor een werkdag voor medewerkers die veel onderweg zijn. De tablet weegt maar 590 gram en is dan ook gemakkelijk mee te nemen onderweg, zonder in te leveren op mobiliteit en duurzaamheid.

Een robuuste zakelijke tablet ontworpen voor het bedrijfsleven - vandaag en morgen
De Fujitsu STYLISTIC M702 is ontworpen met enterprise security in het achterhoofd, een basisvereiste voor een CIO voor het mobiliseren van medewerkers. Functies zoals een geïntegreerde vingerafdruksensor, full-disk encryptie, ‘device tracking’ en ‘recovery help’ zorgen voor een optimale beveiliging. Ook is de de M702 voorzien van office-toepassingen en een documentscanner, met een hoge kwaliteit 8.1 MP camera. De tablet is ook voorzien van Virtual Desktop Infrastructure, voor een eenvoudige integratie in toonaangevende VDI-oplossingen.

Albert Ulfman, senior productmanager Fujitsu Nederland: “Apparaten van de consument hebben bijgedragen aan de mobiele revolutie, maar ze zijn te kwetsbaar voor veel werkomgevingen. Met de nieuwe STYLISTIC M702 tablet richten wij ons op werknemers die veel onderweg zijn of buiten werken. Met deze tablet maakt het niet meer uit wat voor weer het is, wat de productiviteit natuurlijk verhoogd. Door te kiezen voor een stevige, zakelijke tablet, voorkomen bedrijven kosten voor snelle vervanging of reparaties. Met gewone tablets is de kans groot dat dat soort extra kosten ontstaan omdat deze apparaten eenvoudigweg niet geschikt zijn voor bepaalde omstandigheden.”

Prijs en beschikbaarheid
De Fujitsu STYLISTIC M702 is vanaf heden verkrijgbaar. De vanafprijs is 999 euro.
STYLISTIC M702 is getest op water- en stofbestendigheid:

  • IPX5 (water jets): Protected against water jets – directly subjected to water at all angles through a 6.3mm nozzle, at a flow rate of 12.5 liters/min, at a pressure of 30kN/m2 for at least three minutes, from a distance of approximately three meters
  • IPX7: Protection against water immersion - immersion for 30 minutes at a depth of one meter
  • IPX8: Protection against water submersion – the media tablet is suitable for continual submersion in 1.5 meters of water for 30 minutes
  • IPX5 (Dustproofing): Gives specifications on the level of protection that the enclosure provides against harmful ingress of solid foreign objects and dust