Fujitsu zet in op identificatie via de handpalm

Fujitsu introduceert een nieuwe versie van handpalmidentificatie die op een veilige manier toegang moet geven tot computers, gebouwen, datacenters en allerlei applicaties. Hierdoor moet het gebruik van wachtwoorden overbodig worden gemaakt.
De biometrische oplossing van Fujitsu is gebaseerd op PalmSecure-technologie en bestaat uit vier elementen: Fujitsu Biometric Authentication PalmSecure ID Engine, ID GateKeeper, ID LifePass en ID Login V2.
De PalmSecure-methode versterkt de beveiliging, is makkelijk in het gebruik en bespaart kosten, aldus Fujitsu. Hierdoor zijn wachtwoorden namelijk niet langer nodig en kunnen applicaties worden geopend door de aderen in de handpalm te lezen.

Zorgvuldig

Biometrische technologie zoals irisscans, gezichtsherkenning, vingerafdrukken, spraakherkenning en biometrische handtekeningen, worden uiteraard al langer gebruikt. Identificatie met de handpalm is volgens Fujitsu een van de meest zorgvuldige biometrische authenticatiesystemen die op het moment beschikbaar is.
Het contactloze PalmSecure authenticatiesysteem gebruikt biometrische technologie die gebaseerd is op beeldherkenning. Het systeem combineert de kennis van Fujitsu met de technologie van BioSec Group Ltd. voor authenticatie op basis van het unieke aderpatroon in de handpalm. Doordat aderpatronen bij iedereen anders zijn en gedetailleerde eigenschappen bevatten, kan er van elke afzonderlijke gebruiker een template gemaakt worden. Het algoritme van de geavanceerde authenticatie van PalmSecure zorgt voor een hoge nauwkeurigheid en veelzijdige toepasbaarheid van applicaties. Het systeem biedt gebruikers handige integratiemogelijkheden voor zowel fysieke toegangscontrole tot gebouwen en apparaten als technisch beheer van toegang tot gegevens bij applicaties en diensten.